Trafikrapport

by

Som cyklist har man ett helvete så här års. Alla krafter är emot en. Kommunen har sandat med stenflis så att det blir punktering. Vinterdammet yr omkring så det blir grus mellan tänderna och man hostar svart på morgonen. Det mikroskopiska dubbdäcksdammet anses därtill ge hjärtsjukdomar. Bilisterna försöker döda en med fullkomligt livsfarliga högersvängar en meter framför framdäcket. Dessutom är det alltid motvind. Faktiskt varje morgon.
Men vi tvåhjulingar ska segra och framtiden kommer att tacka oss. Miljöbilshysterin är patetisk i jämförelse med pedalkraft.

Annonser

5 svar to “Trafikrapport”

 1. zeriozt Says:

  Ja… Och inte kan de bygga övergångsställ heller så man tar sig dit man ska. Jag tycker man ska sluta snacka om att folk ska röra sig mer och leva miljövänligt och istället se till att det är praktiskt genomförbart! Där jag bor finns ett avlångt område som korsas av en 70-väg, och inom detta område (drygt en kilometer långt) finns alla stormarknader och dylikt. Det finns jättebra cykel- och gångväg dit, men när man väl tagit sig dit finns inte ett enda övergångsställ. Hur tänker de?

 2. Niclas Berggren Says:

  Man kan dock glädja sig åt den varma vintern. Mycket gynnsam för cyklandet.

 3. matador Says:

  Intressant läsning. Vasaloppet var ingen match, att cykla i Stockholm verkar däremot vara en utmaning. Tankeväckande. Men hur kom Leo till jobbet?

 4. Jösses Malaria Says:

  Gör som de flesta andra svenskar. Åk bil till jobbet. Inte för att de inte orkar utan för att det är för långt att cykla och kollektivtrafiken inte kör deras väg. Räkna sen ut hur mycket en bilist jämfört med en cyklist skattar varje år. Sluta sen att gnälla över att det är jobbigt att cykla.

 5. pmnilsson Says:

  Det kostar 10 000 kronor per meter att bygga en motorväg så de där skatterna försvinner nog lika snabbt som de kommer in.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: