Leo är en fegis

by

Min ärade bloggsambo vittnar nedan om att han inte tålde sexualundervisningen i mellanstadiet och att han därför är rädd för internationella kvinnodagen. Typiskt Leo, blandar ihop stort och smått och ditt och datt och får det att låta som en analys. Sanningen är att Leo är en stenhård feminist och ägnar all ledig tid åt att serva kvinnor i olika generationer men han är rädd för att hans coola killkompisar ska upptäcka det. Därför koketterar han på detta sättet. Dessutom borde han ha lyssnat noga på sin mycket kloka lärare i stället för att längta efter tv. Kvinnodagen har fö full relevans så länge någon retar sig på den, så länge morgontidningarna använder den som förevändning åt att för en gångs skull ha könsbalanserade förstasidor, så länge arabvärldens kvinnor inte är fria och Afrikas kvinnor används som slavar.

Annonser

2 svar to “Leo är en fegis”

  1. onasut Says:

    ”för en gångs skull ha Könsbalanserade förstasidor”?

    Dels är det i min mening galet att förminska kvinnodagen till att vara som morsdag fast för alla kvinnor. Gör man det blir kvinnodagen den dag på året man riktar en punktinsats och därefter stryker alla oförätter som passerat under året och kallar det kvitt.

    Sedan kan man ju fråga sig vad ”könsbalanserade förstasidor” innebär och vad det egentligen ska vara bra för. Om det är ett jämställt samhälle vi vill ha så ska man väl inte bedömas utifrån kön? Vad som ska vara på förstasidan skulle man ju tex kunna låta avgöras genom nyhetsvärde.

  2. pmnilsson Says:

    Jo, men vad är det som gör att det som bedöms ha ett nyhetsvärde så ofta också handlar om män?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: