Oldsberg till Debatt

by

Debatt är och har alltid varit en olycka för SVT. Det stora problemet är att programmet spelas in i Göteborg samtidigt som de medverkande nästan undantagslöst flygits ner från Stockholm.
Förutom att det ur ett miljöparspektiv är vansinne att flyga massor av människor fram och tillbaka för att tala i 15 sekunder vardera är det slöseri med den fria televisionens ekonomiska resurser. Det vore intressant att få veta hur mycket SVT betalt Hotell Örgryte för alla övernattande Stockholmsgäster genom åren.
Att Debatt är så Stockholmsfixerat att programmet till och med behöver ta sin programledare från huvudstaden visar på dåligt självförtroende och en problematisk självbild.
För vad vill egentligen Debatt vara för något?
Innerst inne vill redaktionen vara lika skandalösa och folkliga som kvällstidningarna. Men samtidigt föraktar man kvällspressen mer än något annat.
För en tid sedan ägnades programmet åt Bingolottos vikande publiksiffror. Käckt upplägg. Eller inte.
Sätt ditt någon go gubbe i stället för Stina. Många av de mest erfarna programledarna talar göteborska med Loket och Oldsberg i spetsen. Om Debatt ska göras i Göteborg ska det låta och kännas Göteborg.

Annonser

Ett svar to “Oldsberg till Debatt”

  1. debattör Says:

    TV:s debattprogram har fullständigt spelat ut sin roll och kultursidorna är på väg mot samma öken. Agendan sätts inte längre i tv-husen eller på de stora drakarnas redaktioner. Överåriga självgoda journalister med pensionsförsäkringar, uppblåsta löner och villor i Bromma är så långt ifrån verkligheten som någon kan komma.
    Ja faktiskt ganska långt från en ensamstående mamma och hennes verklighet i Västra Frölunda.
    Låt vikande tittarsiffror och vikande upplagor driva dem alla mot ättestupan och vänd uppmärksamheten mot de platser där människorna finns(ett tips: de bor inte i Bromma).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: