Web-demokratin finns visst

by

SEATTLE. Den senaste tiden har Wikipedia och Digg, bland annat Chris Wilson, anklagats för att vara styrda av mer eller mindre militanta elitgrupper. Kritikerna menar att det är dags att slå hål på myten om den fina webdemokratin.
Under förmiddagen har spörsmålet diskuterats här på konferensen och Chris Wilsons artikel blivit skarpt kritiserad av forskaren Ed Chi. Det är samme Ed Chi vars arbeten Chris Wilson bygger hela sin uppmärksammade artikel på. När jag i en kaffepaus på morgonen talade med Wiki-auktoriteten anklagade han Slate-skribenten för allvarliga undlåtenhetsförsyndelser.
”Chris Wilson mörkar viktiga fakta, inte minst att antalet personer som utgör den mest aktiva procenten som bidrar med artiklar på Wiki hela tiden växer. För några år sedan var de bara några hundra, i dag är de cirka 3000. Och ännu viktigare: omsättningen bland de mest aktiva skribenterna är hög. Från en månad till en annan är det bara 60 procent som håller sig kvar på toppen”, säger Ed Chi.

Annonser

Etiketter: , ,

Ett svar to “Web-demokratin finns visst”

  1. Bongo Says:

    På svenska Wikipedia har en grupp vänsteraktivister tagit sig in i den högsta ledningen. De har fått fritt spel när mer liberala krafter blivit avstängda långa tider. Så lita inte på de politiska texterna. Kuba är en demokrati, Nordkorea är inte en diktatur och Marx teorier är aldrig motbevisade. De frihetliga socialisterna (AFA ingår i den gruppen) är en viktig kraft i samhället och om inte den socialistiska revolutionen kommer snart kommer jorden att gå under.

    Ja, nu är det ju inte sant men de som är i maktposition har dessa åsikter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: