Semestergräl

by

I morgon eftermiddag är kongressen slut och och PM och jag har ett par lediga dagar innan vi reser hem. Frågan är hur vi utnyttjar dem bäst. Vi har märkligt svårt att enas om den saken.
PM vill helst hyra en bil och kolla in Nikes huvudkontor i Oregon. Om vi inte blir insläppta där vill han tillbringa en dag på Microsofts högkvarter.
Mina semesterdrömmar ser lite annorlunda ut. Seattle är skrämmande likt Oslo. Landskapet, passagerarbåtarna som trafikerar hamnen, den råa luften – ja, till och med människorna får mig att tänka på Oslo.
Det är inte svårt att förstå varför så många norrmän som emigrerade valde att slå sig ner här – det måste ha varit som att komma hem.
Men tillbaka till den stundande minisemestern. Råkade mumla något om Vegas eller Cancun för PM som svarade med den där totalt nedgörande blicken man fick som barn när man önskat sig orealistiskt dyra julklappar.
Nu talar vi om att sticka till Vancouver. Inte Cancun precis, men det lär vara så nära Sydostasien man kan komma i Nordamerika.

Annonser

6 svar to “Semestergräl”

 1. Larry Says:

  Huvudkontor är ju… ja vad ser man där. I bästa fall har de ett museum, för att sysselsätta spontana besökare.

  I Vegas, om nån behöver nån annan anledning, pågår ju CTIA, mobilkonferensen, fast ärligt talat brukar den vara kass, enligt min erfarenhet. Vancouver är sagolikt vacker, åtminstone på sommaren. Man kan se på valar där också. Åtminstone vissa årstider. What can I say.

 2. Olle Says:

  Den bästa avkoppling PM kan ägna sig åt efter all träsmak bedrivs med start lör morgon i Sverige. Vegas eller valar kan aldrig komma före ett långpass. Om ni ändå förirrar er till Nikes huvudkontor kommer ni att ramla på deras reklamslogan från några år tillbaka: ”Either you ran today or you didn´t” och då är ju ändå resten av resan förstörd för PM

 3. Kanadafrälst Says:

  Jag vill helst inte värdera era semesterönskemål men undrar ändå helt stillsamt om ni inte borde försöka vara en aning osvenska och överge USA? Kanada däremot borde vara synnerligen intressant. Ett annat slags land med med en annan typ av kultur med en märklig mix. Verkar faktiskt huvudlöst att missa chansen att i lugn och ro uppleva uppleva landet som producerat mer än vad vi amerikaniserade européer har fattat.

 4. Niklas Says:

  Nej – Oslos systerstad är Västerås:

  Oslofjorden / Mälaren tränger in som en kil i staden. Järnvägen och E18 går igenom centrum och isolerar stadskärnan från tillgång till vattnet. Och stadens hockeylag består i huvudsak av talangfulla 17-åringar och 40-åriga föredettingar från svenska Elitserien eller tyska ligan.

 5. pmnilsson Says:

  Efter två kortare långpass längs Seattle, ända tills strandskyddet tog tvärslut, kan jag konstatera att folk är artiga till och med mitt i steget. Jag har haft fullt upp med att säga godmorning, nice day, hi, godevening till andra löpare och de är många här i stan. Andningsrytmen störd, annars ganska trevligt. Ha det bra på lördag, Olle, jag ska försöka göra mitt bästa i någon ändlös förort.

 6. Andreas Ekström Says:

  Vancouver är ett bra val – men ni kan också lägga en tusenlapp på att åka ett litet pontonflygplan över till Victoria, provinshuvudstad i British Columbia och Vancouver Islands huvudort. Otroligt charmigt, och flygturen är fantastisk om vädret är fint! Planen lyfter från… ja, hamnen nånstans. Det är några år sedan jag var där, men hur många sådana flyglinjer kan det finnas…?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: