Basecamp Bonnier

by

Igår var första dagen på nya kontoret, ett flashigt glashus på Kungsgatan. Kom tidigt till jobbet och den ende som var där var Jonas Bonnier. Han var på strålande humör och visade mig runt i de inte helt iordningställda lokalerna.
”Här ska det hänga en tavla med en pornografisk dikt”, sa JB och pekade på en stor tom vägg, ”och i den här korridoren ska det ligga en matta med ett utdrag ur ”Den allvarsamma leken” översatt till tyska. Man kommer alltså kunna gå här och läsa ”Den allvarsamma leken”.”
”Faantastiskt”, sa jag. Möjligen tyckte JB inte att jag såg helt övertygad ut. Han tillade:
”Det kräver förstås att man kan tyska.”
En annan installation, som redan är på plats, är en röd skylt som jag tror kommer från Aeroflot. Pm påstår att det står ”Bonniers” på egyptiska på den, jag tror att det står ”Responsibility, Quality and Freedom of Speech” på ryska.

Känner mig ärligt talat lite som hisspojken i Thomas Manns ‘”Svindlaren Felix Krulls bekännelser”.

Annonser

7 svar to “Basecamp Bonnier”

 1. Kult Says:

  Mer, jag vill veta mer…

 2. Hanna Says:

  Ett tips: om man (som jag i dag) vill hitta er utan att ha hjälp av att länkas från Linda Skugge, så är det ett detektivarbete att googla er. För att överhuvud taget få träff på sidan måste man googla bådas fullständiga namn (det räcker alltså inte att komma ihåg att den ena heter pm nilsson). Kanske idé att åtgärda?

 3. Hanna Says:

  En annan sak: Jag kanske har missat det, men ni verkar inte ha någon kontaktuppgift (info-mailadress t ex) för den som vill komma i kontakt med er utan att synas i kommentatorsfältet?

 4. Hanna Says:

  Tack annars för intressant blogg 🙂

 5. pmnilsson Says:

  Hr du något tips om hur man fixar det?

 6. Isobel Says:

  Det där handlar ojm google-ratingen, och den kan man bara jobba upp gradvis genom att bli länkad från många som länkas av många osv. (och förstås hålla på ett tag, en ny sajt har såklart automatiskt sämre google-rating.) Om man söker på ”Pm och leo” får man upp det, men inte om man bara söker på pm nilsson (då kommer ett oändligt antal andra träffar från vanliga tidningar före, inklusive ett reportage från en fest på riche när du lär ha firat tio år som ledarskribent – jag var bestämt inte bjuden).

  kontaktuppgifter är det bara att ni fyller i, men det var kanske inte det du frågade om?

 7. Monique Wadsted Says:

  Jag tycker att ni ska registrera bloggen på bloggtoppen.se och bloggportalen.se. Då kan sökare finna er och ni får dessutom statistik på antal besökare.

  För övrigt är jag mycket glad över att ni äntligen är tillbaka här i bloggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: