Vårt möte med Anders Borg

by

Alla dessa spännande möten på Drottninggatan. Ena dagen Greider, den andra Anders Borg.
På vägen hem från kontoret igår mötte vi finansministern som var ute och spatserade på Drottninggatan, vad jag förstod utan mål och mening. Han hade en myndig slips på sig som kontrasterade den intellektuella blicken och den vältrimmade hårpiskan på ett intressant sätt.
Det kändes som att både PM pch Borg blev uppriktigt glada över att stöta på varandra, som att det gått evigheter sedan de träffat någon annan som befann sig på samma intellektuella höjd som de själva.
Det är vid sådana här tillfällen det märks hur fint det är att ha varit politisk redaktör och vilket hundgöra det är att vara debattredaktör.
Jag placerade mig ett halvt steg bakom PM medan de båda högdjuren samtalade, stolt över att nästan få vara med i en sådan exklusiv klubb.
Vad PM och AB talade om? Familjen och jakt.
Båda beklagade sig över att de inte hade mer tid för familjen. PM ville att finansministern skulle ge ut en bok med Barnvisor. Detta med anledning av AB:s succé med Tuppen Ture. Finansminsitern sa sig vara smickrad men trodde inte att han var någon stor visförfattare, och bytte hastigt samtalsämne – han övergick till att tala om jakt, vilket gjorde PM än mer entusiastisk.
”Du måste skriva en bok om jakt tillsammans med Jan Guillou”, ropade PM så högt att folk på Drottninggatan vände sig om.
AB skrattade lite förläget och sa: ”Det tror jag inte Guillou skulle gå med på”.
PM såg förkrossad ut. På mindre än tio minuter hade han fått två briljanta idéer krossade.
Fiasko. Men till slut sa AB att han lovade att skriva på vår sajt. Solstrålarna nådde åter ner till Drottninggatan och PM och jag var fyllda med tillförsikt när vi skildes vid Slussen.

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: