Nyhets-PM

by

PM gnäller ständigt över att jag är ostrukturerad och och att vi saknar planering.
PM: ”Vi måste i god tid ha koll på allt som händer i höst. Sätt dig redan nu och gör ett PM över de viktigaste händelserna.”
Leo: ”Vi tar det där med planeringen som det kommer. Jag är en utpräglad volleyspelare och det där med att nöta kalendrar är inte min grej.”
PM (upprörd): ”Sätt dig och gör ett schema över de stora händelserna. Nu!”

Så nu sitter jag här och ska försöka göra PM till viljes.

• Abromovich yatch Pelorus lämnar huvudstaden.
• Condi Rice kommer till stan.
• Sommarlov
• Riksdagen öppnas

Äh, som ni ser är skriftlig planering inget för mig. Behöver ingen kalender, de viktig händelserna sätter sig i min skallen ändå. Här potentiella kioskvältare som JAG har ögonen på denna vecka.

• Veckans top story får jag på torsdagkväll. Då ska jag käka middag med Alex Schulman och Johan T Lindwall. Jag tror inte att det går att överskatta magnituden av detta mästarmöte. Två av Sveriges mest mytomspunna nöjesjournalister vid samma bord. Under flera år gick det inte att nämna Alex Schulmans namn för någon som tillhörde Johan T-klanen och vice versa.
Av hänsyn till PM:s höga pressetiska svansföring vågar jag inte här på bloggen gå in på vad de båda stjärnjournalisterna sagt om varandra, tyvärr.
Men när de båda herrarna på torsdag träffas på Grillen är det lite Reagen träffar Gorbatjov eller Bobby Fischer o Boris Spasskij i Reykavik eller Tyson vs Muhammad Ali – eller Ace of Base i en ballad med Tommy Körberg, över det hela.
Fredsmäklare: Teatergrillens svar på Kofi Annan.
Andra viktiga händelser denna vecka:

• PM har äntligen erkänt att falafen inte är människovärdig föda. I alla fall inte sju dagar i veckan. I dag ska han bjuda mig på lunch på Sturehof.

• Skugges svek.
Vi skulle hyrt kontor ihop. Det hette att det skulle bli så roligt och vi skulle ha så givande samarbeten. Men när jag till slut hittat en fantastisk lokal i Gamla Stan och bara väntade på att Linda skulle dyka upp hos mäklaren för att skriva på hyrekontraktet var Vulcans vd som uppslukad av jorden.
En vecka senare hörde hon av sig. Istället för att förklara sig började hon ställa krav.
Hon sa med sin mest metalliska röst:
”Du och PM skriver på kontraktet, gärna över fem år. Ni betalar hela hyran tills jag har styrelsebeslut på något annat.
Vidare förbehåller sig Vulcan rätten att flytta in när bolaget vill samt kasta ut Karin, PM & Leo om Vulcan växer och behöver mer yta.”

Och nu tror Linda att vi ska bli kompisar igen. Det kan hon glömma.
Mitt svar till Skugge? If you need a friend, get a dog.

Annonser

Etiketter: , , , , ,

5 svar to “Nyhets-PM”

 1. Kenneth Says:

  Skugges svek, du kan inte lita på en kd-tant (tönt).

 2. Kicki Says:

  Förvånad? NOT. Skugges diva later har funnits där länge men nu börjar de äntligen visa sig. Ödmjukhet är inte hennes starkaste sida. Se till att inte hamna i hennes koppel igen.

 3. Daniel Says:

  Om jag hette PM skulle jag inte göra annat än att begära PM av folk hela dagarna

 4. Anna Says:

  Min tanke och mina ord förstår jag inte har någon mening men folk kan göra fel….folk kan vara på ett sätt de vanligtvis inte är. Nu känner jag inte dig eller Linda Skugge men har man gjort ett misstag i ett samarbete tillsammans så bör det kunna förlåtas. Alla gör vi fel någongång. Är det ett fel hon gjort under ert umgänge ihop så är du inte så smart som kastar bort ett sådant samarbete eller en sådan vän. Och då tycker jag synd om dig.
  Förlåt henne och starta ett stark samarbete ihop och förklara istället att hon inte kommer udan med sånt skit en gång till 🙂

 5. JM Says:

  Du känner visst inte till det elfte budordet; du skall icke dissa falafel…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: