Britts bokbål

by

Hehe, alltid skojigt när någon inte riktigt vet varför hon är så arg. Britt Edwall är i alla fall skitsne i Expressen kultur idag, så mycket är klart. Efter flera genomläsningar har jag lyckats utröna följande Britt-teser 1: Deckare är alltid dålig litteratur 2: En del dåliga deckare är bättre än andra dåliga deckare. 3: Det är vidrigt när dåliga böcker säljer bra. 4: Bokläsarna borde därmed skämmas.

Superkul!

Men allvarligt: Har Edwall vad som krävs för att göra en Leif GW? Eller är det stendöd debatt?

Annonser

Etiketter: , ,

2 svar to “Britts bokbål”

  1. Daniel Says:

    Det roliga i Edwalls text är ju att hon hyllar Henning Mankell — mannen som får Björn Ranelid att verka ödmjuk och anspråkslös.

    På tal om deckarförfattande under man annars mest över den kriminalgåta Håkan Nesser har framkastat: Vem har egentligen skrivit del 2 och 3 av Stieg Larssons succé?

    Men allvarligt talat, det är väl ingen som läser BÅDE Camilla Läckberg och Expressens kultursida (den där lilla sidan, som Tage Danielsson sa) Så vilka skulle debattera?

  2. Hanna Says:

    Men tänk på att Britt Edwall har makten. Det är ju så mycket frågetecken kring deckarna, deras drottningar och läsare. Britt Edwall förstår uppenbarligen inte alls, och den som inte förstår har (påstår Britt Edwall) makten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: