Män och måsar

by

Vi springer tidigt på lördagmorgnarna. På vinterhalvåret är vi helt ensamma första timmen, men så här års finns det faktiskt lite folk i skogen runt sju. Men bara män. De och måsarna härskar över Nackareservatet fram till strax före nio. Då kommer kvinnorna med sina stavar och väninnor, och hundar. Männen och måsarna är borta.

En av mina bröder på besök från Lund påpekade att män och måsar brukar hänga ihop. På soptippar finns bara män – och måsar. På åkrarna finns bara män – och måsar. På fiskebåtarna finns bara män – och måsar. Och på Stureplan klockan fyra på söndagsmorgonen finns också nästan bara män – och en otrolig mängd måsar. Det är som om de har en gemensam ekologisk nisch, en jaktmark utanför det vi brukar kalla civilisation.

Annonser

3 svar to “Män och måsar”

  1. En annan bror Says:

    Vafan, är inte fiskebåtar, åkrar, soptippar och Nackareservatet civilisation?? Det är väl åtminstone det som både föder och byter blöja på flickornas ICA MAXI slagskepp, Tupperware-partyn och räkfrossor. Civiliserat tycker jag. Och blanda inte in Stureplansmåsarna, dekadanta blåblodiga silltrutar helt utan anknytning till de civilisationsbärande elementen!

  2. pmnilsson Says:

    Du har alltid varit den klokare av oss, så jag backar omedelbart. Det borde stå: ”utanför det man brukar kalla civilisation”.

  3. En annan bror Says:

    Tack! Man har fel och vi har rätt. Som det ska vara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: