Hur blåblodig är drottningen?

by

En fråga som hängde i luften efter SVT:s ganska tunna dokumentär om Hans Majestät Westling i måndags är på vad sätt Westlings roll och status skiljer sig från Silvias – eller på vad sätt Sigvards frus roll och status skiljer sig från Silvias. Alltså rent formellt. Okey för att familjen Sommerlath inte var backstugesittare, men nog var hon i en mening en flicka av folket? Är det någon som vet?

Annonser

Etiketter: , ,

2 svar to “Hur blåblodig är drottningen?”

  1. Lisa K Says:

    Det där med Silvia och Daniel Westling hör samman med en urgammal syn
    på kvinnan. Mannen av börd och kvinnan av folket kan accepteras men inte tvärtom! Precis som en äldre kvinna och en yngre man är tabu och inte tvärtom. Den urgamla synen på könens olika värde. De som har varit och är
    s k drottninggemåler har säkert inte haft det lätt, se t ex på prins Philip av England och prins Henrik av Danmark och ändå har dessa haft s k samhällsstatus från början. De har mer eller mindre känt till reglerna som gäller the upper ten men har en kille med relativt dåliga betyg från lilla Ockelbo det? Det är väl motståndet som får Victoria av vara envis, för min del tror jag att så snart hon fått gifta sig med Daniel så kommer synen på honom från hennes sida att ändras och bli mer kritisk och negativ för att inte tala om synen på hans närmaste släkt. Dessa får det nog inte särskilt roligt, avundade av andra Ockelbo-bor och föraktade av Bernadotte-fansen. En kvinna i samma situation som Daniel har det betydligt lättare, det gäller för henne bara att vara söt och charmig.

  2. pmnilsson Says:

    Det ligger mycket i det, men vad var det då som gjorde så stor skillnad mellan Sigvards polska fru och CG:s tyskbrasilianska?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: