Såhär ungefär ska vi se ut

by

Vi är lite osäkra på den gul/bruna färgen, men annars är vår fina Newsmill-logga nästan klar. Såhär tänkte vi: Eftersom vi så småningom och förhoppningsvis ska öppna editioner utomlands måste vi ha ett engelskt namn. Skandinaver ska direkt förstå och kunna stava till namnet. Det ska visa att vi sysslar med aktualiteter och nyheter men att det händer något mer. Och det ska låta trevligt och vänligt eftersom vi är hyggliga typer som vill dra vårt strå till stacken.

Vad tycks?

Annonser

Etiketter:

15 svar to “Såhär ungefär ska vi se ut”

 1. Erik Dyback Says:

  Nej nej nej. Loggan ser ut som telenors, och det är inte ett företag som ger goda associationer.
  Förövrigt tycker jag ni ska släppa idén om snabb utlandslansering, eller åtminstone sluta tjata om det.
  Hur det går för ert projekt beror på människorna som använder tjänsten. Ger ni er in med inställningen snabba cash, snabb utlandslansering osv. utstrålar ni svindålig karma = människor deltar mindre, tjänsten blir sämre.
  Antar att utlandsargumentet var något som bet på Bonniers, men det är inget tidskriftsformat ni ska lansera! Hade ni haft en genuin webbmänniska i er trojka hade jag inte behövt upplysa er om sånt här.

 2. Jonas Morian Says:

  Fint hakkors 🙂

 3. lagercrantz Says:

  Det har vi inte tänkt på. Men i så fall finns det många symboler som påminner om svastikan: propellern (fyrbladig), vindgraften, radioaktivitet, fyrklövern.

 4. anna trentham henriksson Says:

  Er blogg verkar vara jatteintressant, men vill ni/du forklara tydligare vad for slags nyheter/akualiteter ni kommer att syssla med etc. Samt bloggar ni varje dag, turas ni om?

 5. Daniel Says:

  Det är nog inte så dumt, det där. Newsmill känns lite lustigt att uttala men desto lättare att skriva. Det är fint med lite färg i loggan.

  Men man ska inte överdriva namnet och loggans betydelse. Om det verkligen spelade roll skulle ju exempelvis Blocket inte vara nånting. Eller IKEA. Eller H&M.

  Innehållet (varan, tjänsten, whatever) är allt. Och det ske verkligen bli intressant och spännande att se vad ni kan få till.

 6. Larry Says:

  International båtfärg har ju en liknande logga, fast inte så färgglad….

  Inge fel med de.

 7. pmnilsson Says:

  Hej Anna! Vi ska ha intresseväckande och viktiga vinklar på dagens händelser och leta efter rätt personer som skriver – och erbjuda stor plats åt läsare som skriver. Våra läsare vet mycket mer än vi.

 8. Lennart Says:

  Loggan och dess färger sjunger inte i samma tonart som era texter. Texterna är vassa och spännande; lovar gott för vad som komma skall. Men loggan är allmänt glättig; känns kraftlös.

 9. Monique Wadsted Says:

  Håller med om att den gulbruna färgen bör bytas – mot varmt solgul tycker jag. Annars är den väldigt fin, både form och färg.

  M

 10. Lennart Says:

  Glömde säga nyss att jag gillar namnet!

 11. anna J Says:

  Snyggt!

 12. Freeeerider Says:

  Några snabba reflexioner. Ser mer ut som en propeller än som en kvarn(sten). Vispar den runt åt höger eller vänster? Ska den möjligen symbolisera olika vädersträck (north east west south) och likna en kompassnål som snurrar och har vi i så fall tappat orienteringen? Hm. Får man möjligen associationer till kvarnar som mal och hur kul är det?

 13. pmnilsson Says:

  Hej Freeeerider! Bladen symboliserar framförallt de fyra färger som kommer att användas i en av sajtens huvudfunktioner. Sen kunde ju en kvarn drivas på olika sätt, oftast med fallande vatten eller vind, och eftersom jag är stolt skåning läser jag själv in möllans vindblad.

 14. Freeeerider Says:

  Ahaaa! Väderkvarnar, där satt den! Kul! Som Don Quijote kämpar för att övervinna. Ska bli spännande att se hur ni tänker er att kampen ska föras.

  I all välmening.

  Don

 15. Johan T Says:

  Riktigt snygg tycker jag! Återanvändingen av färgerna är snyggt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: