På den grå mattan

by

Nu har de första reaktionerna på John Eyres matta börjat komma.

För några minuter sedan var Peder Bonnier uppe på direktionsvåningen. Han sa:

”Den är subtil. Ärligt talat la jag inte märke till den.”

Tror att JB har tagit sin släktings omdöme hårt. Han ser nedslagen ut där han står vid sitt skrivbord 15 meter framför mig.

Kanske lika bra att donera den till Moderna museet eller sälja den på Bukowski.

Men kanske är det för tidigt att slå fast huruvida mattan tagit plats i konsthistorien eller hör hemma på Hötorget. Newsmills Karin Eder Ekman är här i dag, och till skillnad från oss andra uppe på direktionsvåningen är hon en riktig kulturvetare (bland mycket annat haussad kulturskribent på AB:s kultursidor).

Ska be Karin ge sitt omdöme innan vi på Newsmill rekommenderar JB att sälja den på auktion.

Han kan behöva pengarna. Det har visat sig att också han hittat till den här bloggen och hans enda kommentar om mina skriverier handlar om att han blivit illa behandlat av förlaget som säljer ”Tjänstemannanätter”.

Jonas Bonnier:

”Jag får alldeles får låga royalties för den novellen. Glöm inte att den fick ett väldigt fint mottagande när den kom. Jag har påpekat mitt dåliga arvode för förlaget men de verkar inte bry sig”.

 

Annonser

4 svar to “På den grå mattan”

 1. anna J Says:

  Varför skriver ni inte omFRA denna sorgliga dag,
  vad är ni för sorts nyhetssajt??

 2. Daniella Says:

  Ni kanske inte har märkt alls att det dels pågår fotbolls-EM och dels FRA-debatt över allt i Sverige. Men det är klart – vem har sagt att debatter ska ha någon koppling till det som sker i verkligheten. Och under individualismens tidsålder kan det vara en bra idé att låta alla välja sina debatter utifrån vilken personlighet man är, om man har mens, eller hur det passar till ens personliga branding och varomärkesbygge…så kör på och debattera mer efterrätter och kontorsmattor…;-)

 3. Johan A Says:

  Alla rutinerade ledarskribenter visste redan utgången i denna fråga, därför är den inte intressant kanske. PM hänvisade till Mildners analys och, det kanske räcker…

 4. Hanna Says:

  Var är diskussionen om ‘FRA-lagen’?? Att hänvisa till Mildners analys är bara ett fegt sätt att slippa ta ställning – men det är kanske ‘liberalernas’ nya stil…?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: