Svar till Leo: Survival of the fittest

by

Leo du har rätt, det är lite weird att vi alla bara har döttrar. Inte bara Banggänget och Linda, bland mina kvinnliga och förhållandevis nära vänner finns det faktiskt bara två söner. Det är två pojkar på ca 15 döttrar. Det är väl konstigt?

Och glöm att något slags konceptionsteknik (konstgjord befruktning undantagen) ligger bakom de här brudarna. För att syssla med sånt måste man väl vara dokumenterat superfruktsam? Eller ideologi. Fundamentalistisk radikalfeminism på fädernet i så fall, det är ju pappans spermier som bestämmer. Mitt empiriska underlag tillstyrker i alla fall knappast den saken. Fullt möjligt för feministiksa mödrar att få döttrar med mindre feministiska män, om man säger så…

Tror du inte att det är miljöförstöringen? Survival of the fittest, och så vidare? 

Etiketter: , ,

4 svar to “Svar till Leo: Survival of the fittest”

  1. pontus Says:

    Det kanske är så att männen – till Bangtrion alltså – är så pass fjolliga att de bara producerar kvinnliga spermier? Någon form av evolutionens svar på hot om kastrering.

    Hur ligger det till för både PM och Anders Borg. (Kausaliteten kan – till skillnad från Bangtrions män (?) – dock vara lite skakig här)

  2. Karin Eder-Ekman Says:

    Tja, där har du verkligen en misogyn tolkning av slumpen…

  3. JM Says:

    Asså jag vet inte

    … mina väninnor och jag har också långt fler döttrar än söner. Jag läste att vegetarianer får fler döttrar och i min bekantskapskrets finns det många vegetarianer.

    Det verkar konstigt och min krets duger inte som bevisunderlag men ändå…

  4. Karin Eder-Ekman Says:

    nä, vegeterianism tror inte jag heller spelar in. Ingen av oss är vegetarianer.

Lämna en kommentar