Katrin Schulman, rysspolack, om sin folksjäl: Ryssarna fulla av maktmissbruk

by

På något sätt kommer Ryssland undan med att missbruka sin makt, menar Katrin Schulman. ”När Ryssland ger sig på Georgien söker de efter uppmärksamhet och reaktion” skriver hon, exklusivt för denna blogg. 

Jag är född i Sverige. Det är väl det enda faktum som gör mig svensk. Jag har nämligen inget svensk blod i min kropp. Jag har blod från Polen och från Ryssland. Jag vet hur den här typen av hjärnor fungerar. Det är makt som gäller. Ju mer makt man har desto större är man. Desto bättre är man. Desto vidrigare blir man. Makten är det enda av värde. Med makt kommer pengar och med pengar kommer lycka. Alltså är makten kärnan i att lyckas. Ryssland går in och raffar åt sig Georgien. Min pappa avskedar en anställd som inte sköter sitt jobb. Han gör det högt och tydligt framför alla som jobbar på företaget för att få maximal effekt på sin makt. Det handlar om makt och det handlar om att provocera. 

Det finns inte en normalbegåvavd människa som sympatiserar med vad Ryssland pysslar med. Klart att gemene man tycker att det är fruktansvärt att en stormakt missbrukar sin makt genom att ge sig på ett oskyldigt och hjälplöst land. Ändå gör Ryssland detta, och på något sätt kommer de undan med att göra det.

När min polska/ryska far avskedar sin personal utan att bry sig om vad det har för konsekvenser så utövar han sin maktposition. Han får en kick av att utöva sin makt för att han har det i sitt blod. En svensk chef avskedar hellre sig själv än att behöva avskeda en av sina anställda. Att behöva meddela en person att denne inte får jobba kvar på etsplats är det absolut värsta som en svensk person kan tänka sig att behöva göra. Min pappa med polskt och ryskt blod får en kick av att vråla ”Du får sparken!”. Ju större massa som hör på desto större kick får han av att vråla.

När Ryssland ger sig på Georgien söker de efter uppmärksamhet och reaktion. Visst, de har väl kanske lite gas och olja i baktanken, men framför allt är de ute efter att provocera världen. Visa att de kan! Självfallet är det här löjligt och fel. Men de får en kick utav det och de lyckas banne mig att provocera.

Katrin Schulman

Katrin Schulman driver PR-byrån Pure PR samt är en av Sverige mest lästa bloggare.

Annonser

Etiketter: , , ,

5 svar to “Katrin Schulman, rysspolack, om sin folksjäl: Ryssarna fulla av maktmissbruk”

 1. Törnebohms Hotspot » Blog Archive » Kriget i Georgien börjar oroa världen Says:

  […] Katrin Schulman om Ryssland […]

 2. Henrik Says:

  Hallå PM, jag trodde du drev en seriös blogg. Varför ta in detta rasistiska dravel? Sedan när blev ”blod” av en viss nationalitet en förklarande faktor i politisk analys? Byt ut ryssar mot judar eller araber i ovanstående och fundera hur fräscht det känns. Skärpning tack!

 3. Erik Josefsson Says:

  Det här är konstigt; ”augusti 15, 2008 at 8:05 pm” säger tidsstämpeln. Ändå kommer den efter den förra artikeln som har stämpeln ”augusti 15, 2008 at 12:55 pm”.

  I vilket fall, det är märkligt att en blogpost med nån slags svensk infallsvinkel med 5 dagar (igen) har missat MUF-bomben:”Det agerande som bör fördömas är Georgiens invasion och världen bör stödja Sydossetiens självständighet.”

 4. Helena Palena Says:

  Putin gör så gott han kan! Frågan är varför Stackars-Villi vågade sig på att angripa Sydossetien?

 5. Maria Says:

  Vilket rasistiskt skit!
  Att skribenten knappast är normalbegåvat hon har om och om
  befästs vid varje tillfälle (whatelse is new?)
  Men nu reflekteras det även redaktionen och detta var det första och sista jag läser på den här bloggen. Trovärdigheten ligger på -15!

  Å nej, du provocerar inte ens mig med dina tomma fraser
  och icke-begåvning. Idititer och blodsrasister finns det
  gott om. De är inte viktiga. Viktigare är de andra, den stora
  massan som tänker och förstår i andra banor än en runt
  Stureplan. Och det kommer du aldrig att göra, för du har det
  inte ”i blodet” så att säga på ditt egna biologiska språk.

  Ryssland gör som ”väst” har gjort vid otal tillfällen. Väst gör som
  väst alltid har gjort. Och krigshetsarna skriker NATO och iditer
  som författaren ovan blottar sin okunighet och tragiska far.
  Det är till en psykolog du & din far ska till.

  : m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: