Idag letar vi skribenter och bloggare till följande frågor:

by

Moderaterna vill att invandrare ska jobba mer. Finns det ett behov av att skärpa arbetslinjen även för denna grupp eller är det simpel sd-populism?

 

Michelle Obama höll ett bejublat tal till sin man igår kväll. Är det en tradition Sverige bör ta efter? Ska Bo Sahlin och Filippa Reinfeldt hålla tal om sina respektive?

 

Obama har gjort succé i de sociala medierna och för första gången någonsin är unga väljare lika många som de över 65. Moderaternas partisekreterare Per Schlingmann och socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin är på plats på demokraternas konvent i Denver. Vilket parti blir först och störst på nätet? Smarta moderater eller folkrörliga socialdemokrater?

 

Skriv här eller länka in din blogg!

Annonser

12 svar to “Idag letar vi skribenter och bloggare till följande frågor:”

 1. Jacob Says:

  Fråga: behöver offentligheten verkliger ytterligare ett Sourze? Vad är skillnaden mellan Newsmill och Sourze egentligen (förutom att den senare tar betalt)?

 2. Josef Boberg Says:

  Hmmm… – Apropå MaktPyramid-MaktElitNissarnas partipolitik så är det som att välja mellan pest och kolera – i mitt mer än 67-årade livsperspektiv sett i vart fall. 🙂

  Mera om vad jag menar med det i sak på
  http://josefboberg.wordpress.com/2008/03/14/demokrati

 3. Jonas Morian Says:

  Min fru Stina är också på plats i Denver och har precis skrivit på det tredje temat ovan. Läs mer här: http://www.vk.se/Article.jsp?article=211280

 4. fredrik Says:

  Vad betalar ni? Enligt Journalistförbundets frilansrekommendationer, eller?

 5. Merit Says:

  http://meritwager.wordpress.com/2008/08/26/goda-sjalvklarheter-pa-dn-debatt/

 6. Fyllebloggning « Messerschmitt Says:

  […] har förresten blivit censurerad på Newsmill, när jag på deras efterlysning efter bloggskribenter skrev “Måste man vara onykter när man skriver?”. Den kommentaren publicerades inte. […]

 7. fredrik Says:

  Undrar fortfarande vad ni betalar.

 8. Kim Jong Il Says:

  Jag betackar mig för familjetal om politiker. Det är som att skicka in ett romanmanus till Bonniers och luta hela sin argumentation för utgivning på att ”min fru gillade den”.

 9. jcb Says:

  God morgon.

  I saw Obama in Berlin.

  Yviga gester, stor show. Stående ovationer från publiken när han lovade att lösa alla problem på några sekunder. Klimatförändringen, kärnvapen, war on terrorism, fattigdom, diskriminering – inget problem var större än att det smidigt rymdes i hans kavajficka.
  Publikens jubel mattades bara när han oförsiktigt lovade ”I´ll take the local drugdealers off your streets”, något som berlinarna uppfattade som ett hot.

  Vad ni här på sidan behöver är någon som analyserar Obama som RELIGIÖST fenomen.
  Han är en predikant, inte en politiker.
  Man skulle vilja läsa exempelvis en pingstpastor som här på Newsmill formulerar en manual: ”Så blir du lika KARISMATISK som Obama – fem enkla övningar (framför badrumsspegeln)”.
  Och så handfasta tips vad som krävs rent tekniskt för att bli någon med visioner. Hur ska rösten moduleras, hur ska kroppsspråket tajmas med innehållet etc.

 10. kimo Says:

  Obamas fru hyllar honom, bör vi införa motsvarande tradition i svensk politik? Frågan är fånig eftersom alla (utom möjligen out-and-out americanafans typ Poirier eller Erixon) redan vet att svaret är nej. Det finns mycket gott i Amerika och till och med i politiken finns saker vi kan lära av. Detta är inte en av dem utan uttryck för vad man väl kan se som den lite primitivare sidan av Amerika, liksom sedvänjan att låta religiösa extremister fråga ut kandidaterna. Man måste erkänna att vi kommit lite längre i detta avseende, precis som man kan hävda att kvinnlig omskärelse som praktiseras i delar av Afrika är dåligt utan att man för den skull ser ner på dessa kulturer i övrigt.

 11. Shille Says:

  Obama är någon som tar sig själv på oerhört stort allvar, kollade lite här och var på klippen från då hans fru och han håller högtidiga tal. Tjusigt är det minsann, men jag dör lite varje gången han säger “change”. Hur som helst, jag har inte fått något ut av att lyssna på vad demokraterna har att säga under det här valet, möjligen Clinton. Jag vet inte vad jag ska säga om Obama eftersom det inte går att vara emot honom. Jag har faktiskt inte hört vad han har att säga ännu, inga politiska budskap har riktigt nått fram till mig. Jag lovar att jag inte stänger av, jag försöker, jag förstår inte. Michelles (han fru då) tal i mina öron vara hablablablagagaga, Obama kommer vinna, vi är underbara människor, hablablablagaga. Jag väntar att höra av Clinton demokraterna att säga om det hela, det skulle vara sjukt intressant. Dem kanske kan tillägga någon konkret politik i det hela och inte endast en skön och mysig sammanhållning på tv.

  Än som så länge av det jag sett från McCains kampajande verkar det i alla fall inte vara ett hysteriskt jippo utan snarare sakligt, pålitligt, rationellt och dessutom verkar han inte syssla med tjusiga I have a dream tal I Europa utan involverar sig snarare med världens dagslägespolitik, så som Irak (han var där) och uttalande gällande Rysslands framfusighet mot grannländer.

 12. Eleni Schmidt Says:

  Hej. Gillar er blogg! Har ar min kommentar till Moderaterna vill att invandrare ska jobba mer.

  You say populism like it’s a bad thing…..
  ”Ställ tydligare krav på våra invandrare” skriver Tomas Billström. Simpel sd-populism? undrar den här bloggen. Ja, det klart att det är. Moderaternas krav är absolut ett försök att locka sd valjare till moderaterna. Och det är jättebra.
  Artikeln är inte sensationell. Moderaternas krav skiljer sig inte särkilt från folkpartiets slogan ”att ställa krav ar att bry sig” möjligen låter det mindre hurtigt. Alliansen anser att ingen, varken invandrare eller svenskar, bör kunna leva på bidrag utan någon motprestation. Skillnaden här är att man tydligt satter krav på invandrare.
  I Sverige gåar bidragstagande män i norrland på jakt istället för att söka jobb söderut. En kvinna hade precis byggt klart sitt fina hus och förstod inte varfor hon skulle flytta, hon klarade sig bra på bidrag. Att gå ner i lön ar otankbart och varför skulle man, när bidragen är nästan lika höga? Samtidigt upplevs invadrarna på många håll som ett hot, som ”tar jobb” (trots att arbetsmarknaden inte ar statisk utan att det skaps nya jobb med invandring), som lever på bidrag (trots att många svenskar knappast kan ses som bidragskygga) och invandrartäta områden beskrivs ofta som gangsterfästen.
  Invandring innebär alltid vissa problem. Det kan även vi som ar för ökad invandring se. I Sverige passiviseras människor och första och andra hands generationen invandrare får inte arbete. Kriminalitet finns, även om den överdrivs. Det finns risk att SD kommer in i riksdagen. I det sammanhanget är det bra med populistiska utspel. Varfor se populism med sådan skepsis forresten. Populism är vad politik och demokrati handlar om.
  Eleni Schmidt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: