Sahlin bloggar direkt från Denver: Nu åker jag hem

by

DENVER. 07.15. Nu åker jag hem. Och den 4 november är valet. Fantastiskt att ha fått vara med!. Obama och Biden har nu inlett kampen om Vita huset. Den 4 november vet vi om det blir en republikansk eller en demokratisk president. Konventet är nu slut. Obama har visat vilket USA han vill se. Om några år kanske vi blickar tillbaka och minns Denver som den plats där startskottet för ett annat USA gick. Efter 8 år är Bush för många synonymt med hela USA. Av hans år kommer vi att minnas invasionen av Irak, Guantanamo, skattesänkningar för de rika, sveken i klimatfrågan o den extrema hållningen i abort o värderingsfrågorna.

Men långt ifrån hela USA höll med i början, minns hur nära det var att Gore vann valet 2000.

Blir det 8 år till med den politik som Bush fört? Det blir EN mycket viktig fråga för många amerikaner och för oss i Sverige och Europa. McCain har distansierat sig från delar av Bush politik men i grunden blir det mer av den republikanska linjen om McCain får ta över.

Jag och många andra jag mötte i Denver är rädda för den bild USA fått internationellt. Den grundläggande skillnaden sammanfattade Bill Clinton träffande i sitt tal: ”Ska USA bli känt som The power of exempels in US or the exemples of the US power.” Den nationella orättvisa politiken har kombinerats med en internationell maktpolitik. Det har betytt stora skattesänkningar för de rikaste. Inte sedan 20-talet har klyftan mellan rik och fattig ökat så mycket i USA. Arbetstillfällena har blivit färre, inkomsterna för löntagarna krympt, statsskulden har skenat och huspriserna fallit. Obama gav i sitt tal besked om att det blir förändring. Det blir ett annat USA.

MONA SAHLIN

Annonser

9 svar to “Sahlin bloggar direkt från Denver: Nu åker jag hem”

 1. Agneta Says:

  Välkommen hem!Ge borgarna vad dom tål nu,det är hög tid.Vi är många som börjar få nog av deras gräsliga politik( kanske inte på den här bloggen men bland folk i allmänhet som liksom jag inte tillhör den där trista hatasossarblabla-högern. Sätt igång och jobba nu!!

 2. Josef Boberg Says:

  Hmmm… – Mona Sahlin – Valet är ju ej avgjort än, väl…

  Apropå USA-valet – så kallat i vart fall 🙂 – kolla inlägget före kommentarerna på
  http://uuaaradio.blogspot.com/2008/02/datafretag-rkade-lcka-mccain-vinner.html#comments

 3. kerstin Says:

  Inte heller har klyftorna mellan rika och fattiga i Sverige ökat så mycket som under (S) regeringsinnehav mellan 2000-2006. Men det har Sahlin redan förträngt. Alla andra gör fel men icke den mångkunniga fru Sahlin.

 4. Josef Boberg Says:

  Hmmm… – Kerstin – Jag kan ju nu undra över ifall Du är medveten om hur ”mitt i prick” Ditt uttryck: ”Inte heller har klyftorna mellan rika och fattiga i Sverige ökat så mycket som under (S) regeringsinnehav mellan 2000-2006.” – egentligen är ?

  Fakta i det målet är mycket mycket värre än så, tyvärr tyvärr…

  Under de senaste ca 25 åren har de svenska hushållens soliditet = betalningsförmåga = självkänsla MINSKAT med ca 50 % ! ! ! – och S-MaktPyramid-MaktElitarna har väl till sisådär 80 % av tiden DOMINERAT svensk regeringspolitik under de här 25 åren – ifall jag ej har fått någonting helt om baktassen.

  Mer om det här i sak på
  http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Ekonomi/Finansiell_utveckling/Hushallens_skulder

  Pengar är ju alltid ett ”mått” på hur en organisation fungerar eller ej fungerar. DemoKrati – i meningen folkstyre – MÅSTE innebära att ju flera händer som samhällets totala penningmängd är fördelad på = ju flera händer penningmängden flödar via – ju mera självkänsla har medborgarna = ju mera pengar ”tjänar” landet som helhet sedd = ju mera av folkstyre EXISTERAR i ett sådant land.

  Har något enda av de etablerade riksdagspartierna i regeringsställning under de senaste ca 25 åren KLART uttryckt att dom vill ha ett folkstyre – i meningen att FLERA skall kunna använda den befintliga penningmängden ?

  I mitt mer än 67-årade livsperspektiv sett – så har Wi i Sverige fått mindre och mindre av folkstyre i den här meningen i mitt kära fosterland Sverige – och framförallt sedan början på 80-talet, tyvärr tyvärr…

  Demon-Krati 🙂 är nog ett mera korrekt orduttryck för det politiska styret i dags dato i Sverige – och sedan minst 25 år tillbaka – av wåra ”kära” MaktPyramid-MaktElitPartiPampar – och alldeles oavsett ifall det är till vänster, i mitten eller till höger, tyvärr tyvärr…

 5. Josef Boberg Says:

  PS. Lite mera om vad jag i sak menar med folkstyre på
  http://josefboberg.wordpress.com/2008/03/14/demokrati DS.

 6. Josef Boberg Says:

  PS2. Lite mera i sak om hur det ständigt ökande skatteBelastningsTrycket – för oss av vanligt folk = human MedMänniskor = väsentligt flera än 90 % av medborgarna – har använts och används i dags dato av wåra ”kära” MaktPyramid-MaktElitPartiPolitiker för att dagligdags mer och mer bokstavligt talat UTARMA wår personliga soliditet = wår personliga betalningsförmåga = wår personliga självkänsla – på
  http://josefboberg.wordpress.com/2008/02/21/skattebelastningstryck DS.

 7. Pravo Says:

  Demokraternas och Republikanernas utrikespolitik är skrämmande lika. Obama verkar ju trevlig, men bakom honom döljer sig fula fiskar som Brzezinski och Biden. McCain vet vi ju redan vad han går för och bakom honom döljer sig den fula fisken Randy Scheunemann. Att rösta på något av dessa alternativ är verkligen att kasta bort sin röst.

  Det finns faktiskt ett tredje alternativ i år. Republikanernas enda vettiga kandidat kanske några minns, Ron Paul. Han var omåttligt populär på internet men han hade inte tillräcklig budget för att komma fram som Republikanernas slutgiltiga kandidat. Nu uppmanar Ron Paul sina sympatisörer att rösta på Chuck Baldwin. Baldwin har mestadels vettiga åsikter och är ljusår bättre än både Brzezinski-lägret och Scheunemann-lägret. Visserligen har Baldwin en del osvenska åsikter som abortmotstånd, men det har de andra kandidaterna också. Framför allt står Baldwin för att dra tillbaka trupperna från Irak och att krossa NWO-eliten. Go Baldwin!

 8. Best of Mankind Says:

  ”Obama gav i sitt tal besked om att det blir förändring. Det blir ett annat USA.”

  Och det gäller för honom att hålla sitt löfte, om han nu blir vald som nästa president.

 9. Josef Boberg Says:

  Dikt eller Verklighet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: